طرز تهیه مرنگ یا شیرینی پفکی
خیلی از شما دوستان همراه و علاقه مندان به شیرینی، احتمالاً تجربه کار کردن با رویال آیسینگ رو دارین. کاربرد رویال آیسینگ بیشتر برای تزیین و کارهای دکوراتیو بر روی کوکی ها یا همون بیسکویت های تزئینی هست و گاهاً در تزئین کیک. اما با مواد اولیه رویال ایسینگ، یک شیرینی و شاید بیشتر آبنبات خوشمزه و پرطرفدار جهانی به نام “مَرَنگ کیسز” درست میشه که قبلاً همین جا آموزش داده شده. با نزدیک شدن به عید نوروز و داغ شدن بازار شیرینی های خونگی، به نظرم رسید یکبار دیگه طرز تهیه این شیرینی شیک، آسون و به صرفه رو با شما به اشتراک بذارم.
مواد لازم برای تهیه مرنگ کیسِز
- سفیده تخم مرغ 2 عدد
- شکر دانه ریز 3/4 پیمانه
- کرم تارتار 1/4 قاشق چایخوری
- اسانس میوه ای چند قطره
- رنگ قرمز یا صورتی
طرز تهیه مرنگ کیسِز
همون طور که قبلاً در مورد سفیده تخم مرغ در تهیه کیک هایی که به جدا کردن سفیده از زرده احتیاج هست، توضیح داده بودم برای پف دهی و کیفیت خوبه سفیده باید ظرف و پره های همزن که در ارتباط با سفیده قرار می گیرن حتماً بدون چربی، تمیز و کاملا خشک باشن. همچنین خیلی خیلی بهتره که نخم مرغ رو قبل از جدا کردن سفیده از زرده در محیط آشپزخونه قرار بدیم تا به دمای اتاق برسه. سپس با دو نیم کردن تخم مرغ از وسط به آرومی زرده رو از سفیده جدا می کنیم.(با زرده های جدا شده هم می تونیم در تهیه موس ها یا شیرینی گردویی استفاده کنیم).
حالا کار رو با اضافه کردن کرم یا همون پودر تارتار شروع می کنیم. اگر پور تارتار در دسترس نبود می تونین از چند قطره آبلیموی تازه استفاده کنین. پودر تارتار باعث بهتر منسجم شدن سفیده میشه.
سپس همزن رو اول با دور متوسط و بعد با دور تند داخل ظرف روشن می کنیم و برای 4-5 دقیقه به همزدن ادامه می دیم تا سفیده از لختگی دربیاد و کمی حجم بگیره. سپس شکر رو در چند مرحله بهش اضافه می کنیم.(حتماً از شکری استفاده کنین که دونه های ریزی داشته باشه چون در کیفیت نهایی تاثیر گذاره. می تونین شکر رو داخل دستگاه غذاساز یا آسیاب برقی بریزین و اون رو ریز کنین.)
به همزدن ادامه میدیم تا سفیده ها کاملاً سفید و پفکی بشن و اصطلاحاً به مرحله قله نرم یا سافت پیک برسیم.
حالا اسانس رو اضافه می کنیم. چون این مرنگ نهایتاً به رنگ صورتی خواهد بود من از اسانس توت فرنگی استفاده کردم. برای تهیه مرنگ با طعم مورد علاقتون از هر اسانسی که دوست داشتین استفاده کنین. قفط از دو سه قطره بیشتر استفاده نکنین چون نهایتاً به جای یک مرنگ شیرین، مرنگ تلخ خواهیم داشت!
و مجدداً همزدن رو ادامه میدیم تا حرکت همزن داخل سفیده کندتر بشه و بافتی شبیه به خامه فرم گرفته داشته باشیم.
تو این مرحله ما باید رد پره های همزن رو روی سفیده ببینیم و دونه های شکر هم کاملاً در سفیده ها حل شده باشه.
حالا در آخرین مرحله رنگ رو اضافه می کنیم. چون ما داریم مرنگ کیسِز آماده می کنیم، این مرنگ باید به رنگ صورتی باشه، ولی شما برای نوزوز با هر رنگی که دوست داشتین یا حتی با یکی دوقطره زعفرون دم کرده می تونین مرنگ زعفرونی داشته باشین. چون معمولا مرنگ ها به رنگ های پاستیلی و ملایم هستند، نوک یک خلال دندون رو در رنگ مورد نظر فرو می بریم و همین مقدار برای مرنگ کافیه.
خوب رنگ رو با سفیده ها مخلوط می کنیم. ولی به آرومی و با حرکت دورانی لیسک. سپس مخلوط رو داخل قیف می ریزیم و یا به صورت ساده یا با ماسوره دلخواه روی کاغذ روغنی با فاصله پایپ می کنیم. من از ماسوره ستاره ای یا استار تِیپ استفاده کردم و به صورت ساده و به صورت رُزِت، مرنگ ها رو درست کردم.
حالا مهمترین قسمت تهیه مرنگ هست که اگر خوب رعایت بشه ما نهایتاً یک شیرینی بی نقص خواهیم داشت و اون نکته، دمای فر هست. فر رو که از ده دقیقه قبل روی درجه 120 درجه سانتیگراد تنظیم می کنیم. سینی رو داخل فر با همین درجه حرارت قرار می دیم به مدت یک ساعت و پس از یک ساعت فر رو خاموش می کنیم. در فر رو نیمه باز قرار می دیم و یک ساعت دیگه به مرگ اجازه می دیم تا کاملاً خشک بشه. به این ترتیت مرنگ ها به هیچ وجه چسبنده نخواهند بود.
بعد از زمان داده شده، مرنگ ها رو از کاغذ جدا می کنیم و اون ها رو داخل ظرف در دار نگهداری می کنیم تا از قرار گرفتن در مجاورت هوا در امان باشند. به این ترتیب موندگاری طولانی تری خواهند داشت و اینکه رطوبت هم باعث خرابی و افت کردن کیفیت مرنگ خواهد شد.