چیزهایی که برای نگهداری گیاه پدیلانتوس باید بدونید
پیدلانتوس گیاهی آپارتمانی با نگهداری نسبتا آسان که انواع مختلفی دارد، بعضی از این نوع گیاه برگ های سبز رنگ دارند، و بعضی هم ابلقند و در بعضی دیگر رگه های صورتی رنگ دیده میشود. اسمهای دیگر این گیاه ستون فقرات شیطان یا گیاه زیگزاگ هست که به خاطر طرز قرارگرفتن برگ ها روی ساقه این اسم گذاری انتخاب کردن. به دلیل سمی بودن این گیاه نباید خورده شود حتی شیره ی این گیاه برای برخی از افراد حساسیت زا هست و بهتره که هنگام تهیه ی قلمه یا کار با این گیاه از دستکش استفاده بشه. در ادامه بیشتر در باره ی این گیاه توضیح میدم.
فهرست مطالب
نور مورد نیاز پدیلانتوس
گیاهان با برگ های ابلق نور بیشتری نسبت به گیاهان سبز برگ احتیاج دارن تا بتونن رنگ برگشونو حفظ کنن، این عامل در مورد پدیلانتوس هم صدق میکنه و بسیار گیاه نور دوستی هست. البته به این معنی نیست که گیاه باید در معرض مستقیم نور آفتاب به ویژه در ساعات و فصول گرم سال قرار بگیرد چون در این صورت برگ ها دچار سوختگی میشود، نوک و حاشیه ی برگ ها به رنگ قهوه ای در میاد. بهترین مکان برای قراردهی این گیاه پشت پنجره ی نورگیر یا نیم سایه هست. دریافت نور کافی باعث ایجاد رنگ صورتی در حاشیه برگ ها میشود و اگر محیط تاریک باشه کمرنگ شده و رشد طولی پیدا میکند و فاصله ی برگ ها از هم زیاد میشود و جذابیت و زیبایی قبل رو نداره و حتی ممکنه ظاهر ضعیفی پیدا کند. گیاه به مرور به سمت نور گرایش پیدا میکند، هرچند وقت یک بار گلدان را بچرخانید تا ظاهر یکنواختی داشته باشد.
آبیاری پدیلانتوس
این گیاه توانایی ذخیره ی آب دارد در نتیجه آبیاری زیاد باعث زردی و ریزش برگ ها میشود و اگر مدت زیادی این عمل ادامه پیدا کند گیاه از ریشه دچار پوسیدگی میشود. بهترین زمان برای آبیاری بعد از خشک شدن 2-3سانتی متر از عمق خاک هست. موقع آبیاری مقداری آب به گیاه بدید که از گلدون خارج بشود و بعد آب زیرگلدونی رو حتما خالی کنید تا گیاه از کف آب نگیرد و دچار پوسیدگی نشود. در فصل سرما هم به آبیاری کمتری احتیاج دارد. خشکی کشیدن بیش از حد هم باعث چروکیده شدن ساقه و خشکی برگ ها میشود.
دمای نگهداری پدیلانتوس
دمای اتاق یا همون دمای حدود 25 درجه برای نگهداری گیاه مناسبه اما حداقل دمایی که میتونه تحمل کنه 7 درجه هست و بهتره که دما از 15 درجه کمتر نباشد. در هوای سرد برگ ها ریزش میکند و ساقه استحکامش را از دست میدهد.
خاک مناسب پدیلانتوس
خاک یکی از عوامل مهم در رشد این گیاه هست. برای گیاه بستری فراهم کنید که زهکشی بالایی داشته باشد و بتواند به خوبی آب را از خودش عبور بدهد تا باعث پوسیدگی و از بین رفتنش نشود. میتوانید به خاک باغچه مقداری پرلیت و پیت ماس و یا خاک برگ اضافه کنید، این ترکیبات باعث سبک شدن خاک میشوند و مواد آلی را در اختیار گیاه قرار میدهند. برای این گیاه هرگز از خاک های سنگین به تنهایی استفاده نکنید. هر زمان که ریشه از ته گلدان بیرون آمد زمان تعویض گلدان هست و معمولا هر چند سال یک بار به این کار نیاز پیدا میکند.
کود دهی پدیلانتوس
برای رشد و تغذیه ی بهتر این گیاه از کودهای کامل ماهی یک بار در فصل رشد یعنی بهار و تابستان استفاده کنید.
تکثیر پدیلانتوس
متداول ترین روش تکثیر از طریق قلمه ی ساقه هست، برای این کار قلمه ای به طول 15 سانتی متر تهیه کنید و برگ های پایینی را حذف کنید سپس در مکانی به دور از نور خورشید به مدت دو روز قرار بدهید تا شیره ی گیاه خشک بشود بعد در بستری سبک مثل پرلیت و پیت ماس یا شن قرار بدهید و برای حفظ رطوبت بیشتر روی گلدان را با پلاستیک بپوشانید تا ریشه زنی اتفاق بیافتد. قلمه را در آب هم میتوانید ریشه دار کنید اما نباید اجازه بدهید ریشه رشد زیادی داشته باشد، همین که به حدود 3 سانتی متر رسید به خاک منتقل کنید.